به گزارش خبرگزاری مهر، سید پیروز موسوی در حاشیه همایش چشمانداز پروژههای فراساحلی در هلند افزود: شرایط و وضعیت صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران در سال های اخیر به روزهای گذشته خود نزدیک شده است و این درحالی است که تمامی تاسیسات و تجهیزات و زیرساخت های ذخیره سازی، بارگیری و صادراتی نفت خام و میعانات گازی جمهوری اسلامی نوسازی شده و ارتقا یافته است.
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران تصریح کرد: در زمینه نوسازی اسکله ها، بازوهای بارگیری، تاسیسات ذخیره سازی و گوی های شناور میتوانیم با شرکتهای هلندی مشارکت داشته باشیم؛ این درحالی است که شماری از گوی های شناوری (SPM) که در پایانه های نفتی ایران برای بارگیری محموله های نفتی و میعانات گازی به کار می رود، ساخت سازندگان هلندی است و از این رو می توان برای تامین تجهیزات آنها مشارکت داشت.
موسوی یادآور شد: هم اکنون با نوسازی تاسیسات، امکان پهلودهی و بارگیری همزمان ۱۰ فروند نفتکش در پایانه نفتی خارگ که حدود ۹۳ درصد صادرات نفت خام ایران را به عهده دارد، فراهم شده است و این یک موفقیت بزرگ برای اقتصاد ملی جمهوری اسلامی به شمار می آید.
وی ادامه داد: فعالیت شرکت پایانههای نفتی ایران برای بهروز نگه داشتن تاسیسات ذخیره سازی و صادراتی نفت خام و میعانات گازی کشور به طور مرتب و طبق استانداردهای روز جهان ادامه دارد و هم زمان که شرکتهای داخلی بخش بزرگی از نیازهای ما را تامین می کنند، فعالان هلندی نیز می توانند مشارکت داشته باشند.
موسوی با اشاره به ظرفیت تاسیسات صادراتی نفت خام کشور، یادآور شد: پایانه صادراتی خارگ دارای دو اسکله معروف به نام های «تی» در شرق و «آذرپاد» در غرب جزیره است. اسکله شرقی با طول ۱۸۴۰ متر قابلیت پهلودهی همزمان ۶ نفتکش تا ظرفیت ۳۰۰ هزار تن دارد در حالی که نفتکش های غول پیکر با ظرفیت بیش از ۵۰۰ هزار تن نیز می توانند در اسکله غربی بارگیری کنند.
وی افزود: در پایانه نفتی خارگ، پس از رفع تحریم ها، رکورد بیشترین میزان بارگیری ثبت شده در یک روز، بیش از هفت میلیون بشکه نفت توسط نفتکش ها خارجی و ایرانی بوده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، در همایش چشم انداز پروژههای فراساحل هلند، بیش از ۶۰ شرکت خارجی فعال در زمینه پروژههای فراساحلی نفت و گاز و شرکت های ایرانی حضور داشتند.
نظر شما